Majorens workshop

From ½” collet to 8 mm

Skrevet torsdag den 20. februar 2014

Fræseren i mit fræserbrod anvender ½” fræserjern, som ikke kan købes her i DK (Mig bekendt). Derfor har jeg også et mindre lager af 8 mm jern, som jeg anvender i min transportable overfræser. Jeg syntes det kunne være fint, hvis jeg også kunne anvende mine 8 mm jern i fræserbordet. Efter megen søgen på nettet fandt jeg denne kontakt http://www.tritontools.uk.com/index.html hvor Dennis leverende en professionel vejledning.

2014-01-26 15.07.33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ses ”reduceren”, som er lige til at monteret i min ½ collet og wupti, så kan jeg anvende mine 8 mm jern. Reduceren kostede 130,- kr. incl levering.

Læs flere projekter om Værkstedet eller se alle mine projekter.

Skriv et svar

7 kommentarer

 1. Lars siger:

  Eller kan de fåes Hos Dorch Danola, Finet lille snedkeri du har fået dig der .-)

 2. Gade siger:

  30mm er vejen frem

 3. Majoren siger:

  Ja, det er godt Gade. Ikke alle har en kombimaskine af den gode, gamle og stabile type, men godt at også jeg kan nyde godt af maskineriet, takt for det. 🙂

 4. Claus Gade siger:

  Hej Hej.
  Lækkert fræserbord.
  Hvis man køber en Triton overfræser fra England, er der så slet ingen problemer mht strøm her hjemme?

  • Majoren siger:

   Hej Claus
   Ingen problemer. Triton har endda et stik der kan omdannes (uden brug af værktøj) så det passer til danske forhold.

 5. Niels Wermuth siger:

  Da jeg selv købte en Triton fræser for en del år siden, var der også kun en collet til 1/2 tomme med, og da jeg havde flere fræsejern i både 8 og 12 mm, besluttede jeg at købe ekstra holdere til maskinen. Disse kan købes hos det engelske firma Toolspares Online. Der kan man købe hele maskinen i reservedele, hvis man ønsker. Holderne er ikke billige, men overkommelige.
  Med hensyn til hejsen lavet af donkraften kan man købe håndtag til stophaner (vvs tilbehør) til en overkommelig pris. De kan fås i diametre fra 6 – 25 mm i metal.
  Angående glaslister til dit fine drivhus ville jeg, hvis jeg var dig, næste gang de skal skiftes lave dem i lærketræ. Trælister i lærketræ holder i mange år. Trælisterne i mine vinduer har holdt i 24 år kun vedligeholdt med maling hvert 2.-3. år.

  • Majoren siger:

   Hej Niels
   Tak for nogle særdeles gode og relevante bemærkninger til min hjemmeside. Det er altid dejligt at få konstruktive og anvendelige forslag til forbedringer, ideer og projekter. Tak for det Niels

   Majoren