Majorens workshop

Jig til bænkboremaskine

Skrevet søndag den 20. februar 2022

Min første bænkboremaskine udskiftede jeg med denne Bosch maskine, som jeg er rigtig glad for. Men alt kan forbedres og jeg har ved flere lejligheder savnet en jig til maskinen.

Jeg konstruerede en ”kasse” til at montere på maskinens eksisterende fod.

Kassen er fastgjort med en islagsmøtrik og en hjemmelavet fingerskrue

På kassen har jeg lavet et ”udskiftningsstykke”, der hvor boret rammer. (For at udgå at emner der bores i bliver flosset på undersiden)

Jeg har også et ”udskiftnings stykke”, der passer til mine ”sliberondeller”

Fra tid til anden har jeg brug for at kunne bore i smig. Derfor fik jeg denne ide til udbygge jig`en .

Oven på kassen fastgøres en plade (”Bord”), som fastgøres med et par hjemmelavede  fingerskruer.  Endvidere er bordet hængslet, således at det kan løftes til en given vinkel. Bordet fastholdes med et tildannet stykke mellem ”bord” og kasse i den vinkel der ønskes) På ” bordet” er der endvidere et lan, til situationer hvor der skal bores huller med samme afstand. Her ud over er der – lige som på kassen – er der et udskiftningsstykke.

Her ses “bordet” fra bunden.

Og lige et par ekstra billeder af jigèn

Og så blev der system i skuffen med bor.

Læs flere projekter om Værkstedet eller se alle mine projekter.

Skriv et svar

1 kommentar