Majorens workshop

Spir og fakler til drivhuset

Skrevet søndag den 6. januar 2013

April 2011

 

 

 

 

 

 

 

Mange drivhuse dekoreres på forskellig vis eksempelvis med cresting. Jeg har valgt indleningsvis at lave nogle spir til huset, bl.a. fordi jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal angibe konstruktionen af en crestling. Hvis en eller anden skulle have forslag så skriv endelig..

Jeg har lånt en drejebænk af en bekendt, for at se om jeg kan håndtere en sådan bandit. Jeg havde et par stykker træ til overs fra bordet til drivhuset, som jeg indledningsvis forsøgte mig med.

 

 

 

 

 

 

 

Det blev til tre næsten ens spir…resultatet går vel an når man tager i betragtning, at det er det første, jeg overhovedet har drejet… en prof skriger formentlig af grin …

 

 

 

 

 

 

 

Jeg havde også noget tømmer til overs fra udskiftning af parcelhusets rem. Jeg savede nogle klodser ud hvorefter jeg gik i gang med drejebænk, stiksav, forstnerbor, bordfræser og båndpudser.

 

 

 

 

 

 

 

Ja så er vi klar til at lime.. hvorfor blev det hele ikke drejet i et stykke? …mmm….reight, jeg er jo kun en fusker.

 

 

 

 

 

 

 

Sådan tre stk. spir til drivhuset fusket sammen på det “lille snedkerværksted”. Fruen har meddelt at hun gerne ser at der bliver lavet crestling…hmmmm…ok ok.

Fakler

Lys til drivhuset? …. kunne det ikke være hyggeligt med nogle fyrfadslys … jo… det kunne måske se helt fint ud.. specielt hvis der blev lavet et eller andet at sætte dem i…. fakler? Jeg havde jo drejebænken fremme og der var mere træ af det jeg lavede spir af. Så lørdag morgen gik jeg i gang…

 

 

 

 

 

 

 

Jeg savede et par ”klumper” træ ud og gik i gang …. Jeg har kun tre jern til drejebænken og kender ikke rigtig deres funktionalitet.

 

 

 

 

 

 

 

Så er vi i gang. Jeg anvendte primært et huljern og fandt ud af, at det relativt hurtigt bliver døvt hvorfor vådsliberen kom i funktion.

OK, så er vi ved at være der med den første…

 

 

 

 

 

 

 

Og her er nr. to. Sådan på afstand ser det nogen lund ud, men kommer man tæt på, kan man godt se, at det er en fusker, der har haft fat i grejerne…. Jeg skulle lige finde ud af hvorledes jernene skal anvendes og det der med at lave dem helt ens kræver vist lidt erfaring… Jeg tror, jeg køber mig nogle flere jern og så må jeg se at finde en beskrivelse af de grundlæggende teknikker.

 

 

 

 

 

 

 

Det er rigtig spændende at dreje … det kunne jeg sagtens blive bidt af …

 

 

 

 

 

 

 

Så er der blevet malet og jeg har fået fremstillet nogle holdere …. hvad får man ikke for en kasse dåse pils….jeg må se at få anskaffet mig et lille svejseværk , så jeg selv kan gå og fikse den slags småting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs flere projekter om Fruens Drivhus eller se alle mine projekter.

Skriv et svar

Ingen kommentarer endnu