Majorens workshop

Vinreol

Skrevet mandag den 14. september 2015

IMG_1298
 

 

Min kammerat Gade forærede mig en planke i eg, som havde en del krumninger. Inspireret af de franske champagnereoler besluttede jeg mig for at lave en vinreol.

IMG_1284

 

Jeg startede med at pudse planken samt fjerne den værste bomkant

 

IMG_1291

 

Herefter tildannede jeg en jig, så jeg kunne bruge mit spadebor til at bore de skrå huller med. De 20 huller gav efterfølgende sved på panden.

 

IMG_1292

 

Efter at hullernes kanter var blevet afrundet med en fil, skulle der konstrueres en fod, så planken kunne stå stabilt. Foden blev skåret ud af en fyrplanke, som jeg havde liggende. Den blev fæstnet med skruer, i det skruerne blev ”Proppet” på reolens forside.

 

IMG_1293

 

Her ses ”propperne”

 

IMG_1294

 

Et sådant arbejde efterlader en del rod på det lille snedkerværksted.

IMG_1299

 

Her ses så ”karlen” opstillet på sin kommende plads i huset. Faktisk giver den et godt overblik over, hvad der er af druer i reolen.

 

 

Læs flere projekter om Projekter eller se alle mine projekter.

Skriv et svar

2 kommentarer

 1. Christopher Jerle siger:

  Hej
  Imponerende stykke arbejde!
  Har du et billede af din jig? Står selv og skal lave noget tilsvarende og kan ikke lige finde den rigtige måde at lave de skrå huller…

  • Majoren siger:

   Tak for dine pæne ord.
   Hej Jerle
   Desværre, jeg har ikke andre billeder end det, der er i artiklen (På billede tre kan du se den). Jeg tog en klods og borrede hullet til flasken. Derefter savede jeg klodsen i det smig som jeg ønskede og skruede derefter den ”skrå” klods på et bræt, så det kunne spændes på planken med et par tvinger, når der skulle bores i planken.
   Håber det er forklaring nok. God arbejdslyst.